Michiel Roosen

Michiel Roosen

Michiel wordt regelmatig gevraagd om recitals te geven of om te begeleiden. Vanaf 2008 heeft hij een aantal jaren intensief les gehad van concertpianist Wibi Soerjadi, voor wie hij tevens werkzaam is geweest als personal assistant, en organisator van zijn masterclasses. Samen met Wibi heeft hij het tweede pianoconcert van Rachmaninov mogen opvoeren op 2 vleugels. Momenteel is Michiel vooral gericht op het organiseren van eigen solo concerten, en het geven van pianolessen.

Michiel heeft les gehad en diverse masterclasses mogen ontvangen van o.a. Bernd Brackman, Rian de Waal,Michiel Borstlap, Liszt concourse winnaar Christiaan Kuvenhoven, Leonard Leutscher, Marcel Worms, Lodewijk Crommelin en Jeroen Riemsdijk.

In de media en social media is Michiel ook regelmatig te horen. Op YouTube worden zijn video’s van o.a. Chopin’s eerste Ballade en Beethoven’s beroemde Pathetique sonate dagelijks door duizenden mensen bekeken.

In februari 2008 was hij te gast in een klassiek muziekprogramma van Radio Drenthe, waar hij ook een live optreden gaf. In februari 2011 werd Michiel gevraagd de zeer succesvolle Australische zangeres Mirusia Louwerse te begeleiden tijdens het veelbekeken live TV programma: “Tijd voor MAX”. In de maand daarop was hij te gast bij het TV programma: “De Wereld Draait Door” waar hij een deel uit de beroemde Rachmaninov prelude in cis speelde. Na aanleiding van het programma maakte hij kort daarna zijn debuut in Amerika.

Ook aan piano-concoursen heeft Michiel regelmatig deelgenomen. Na slechts een paar jaar pianospelen won hij in Amsterdam de publieksprijs tijdens het Amsterdams Studenten Festival. De halve finale bereikte hij tijdens de piano-driedaagse in Rotterdam, en in november 2016 behaalde Michiel de finale van het muziekconcours “Prix Dominique”.

Michiel heeft naast de muziek nog een grote passie voor techniek. Hij is werkzaam als Proposal Engineer en Projectleider bij het bedrijf Merford in Gorinchem.

 

Locatie:  Slot Schagen, Slotplein 4

 

–  Overzicht Deelnemers 2017   –