Trio Amsteljazz

Trio Amsteljazz

Pianist Ernst Rijkers, bassist Dick Visser en drummer Ab Helsloot. Drie totaal verschillende personen die verbonden zijn door de jazzmuziek. Op gezette tijden spelen deze muzikanten met elkaar. De liefde voor de jazzmuziek hebben zij al een aantal decennia. Het spelen van fijne jazzmuziek is heerlijk om te doen.

Ernst speelt ruim vijf en twintig jaar piano. Is klassiek en jazz geschoold en wordt nog steeds geïnspireerd door Oscar Peterson. Dick Visser speelt al zo’n twintig jaar jazz. Vele muzikanten kunnen hem in vervoering doen raken maar zijn contrabas held is Charlie Haden. Drummer Ab Helsloot is autodidact en speelt al zo’n dertig jaar jazzmuziek. Zijn grote voorbeelden zijn drummer John Engels en drummer/vibrafonist Frits Landesbergen.

Ernst, Dick en Ab hebben elkaar ontmoet tijdens workshops van Thomas Kwakernaat, tevens de contrabasdocent van Dick. Het musiceren blijft niet alleen beperkt tot dit trio. Met de regelmaat van de klok spelen ze ook in diverse andere bezettingen met de jazzmuziek als leidraad.

–  Overzicht Deelnemers 2017   –